Barbie-rage in Lam Museum 

Kunstenaar Miles Aldridge met dit fotokunstwerk in het LAM museum.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De bioscopen zijn uitverkocht waar de film Barbie wordt gedraaid met Margot Robbie en Ryan Gosling als Ken (anno 2023) in de hoofdrollen. Alle record worden verbroken, de ‘perfecte vrouw’ staat centraal. De commercie vaart er wel bij, want ook alle gadgets (en barbie-poppen) vliegen de deur uit.

Bezoekers van het LAM museum gingen daarom ook op zoek naar de Barbie-vibe. En die vonden ze ook in het museum in Lisse op een fotokunstwerk van kunstenaar Miles Aldridge. De vrouw heeft de perfectie van Barbie. Toch lijkt ze doodongelukkig.

Inspiratie

Over zijn inspiratie in het algemeen zegt kunstenaar Miles Aldridge:

,,De vrouwen op de foto’s zijn vaak gebaseerd op mijn moeder. Ze is niet de vrouw van een succesvolle illustrator, hoewel ze glamoureus genoeg is om dat te zijn. In plaats daarvan is ze iemand die voortdurend kookt en wast en schoonmaakt en dit emotieloze, maskerachtige gezicht draagt… Ik denk dat mijn moeder zich gevangen voelde door mij en mijn zus, maar ze was absoluut een soort muze voor mij.”

Sprookje

Barbie is in de Warner Bros-productie een sprookje. Zo transformeert Margot Robbie in een pop genaamd Barbie die in Barbieland woont, een paradijs waar zelfs de zandkorrels op het strand zachtroze oplichten. Een perfect wezen op een perfecte plek, zou je zeggen, maar het scenario van Barbie belooft een tegendraads kantje te hebben. 

We hadden ook niet anders verwacht met de onvoltroffen regisseur Greta Gerwig (bekend van Little Women, Lady Bird) aan het roer. Zij regisseert de film niet alleen, maar schreef ook het script, samen met haar partner Noah Baumbach (bekend van Marriage Story). Greta: ,,Wat je vooraf ook denkt, we gaan je iets geven dat helemaal anders is – iets waarvan je niet wist dat je het wilde,” vertelde Greta.

Barbie
In de hoofdrol Barbie

Tags

BARBIELAM MUSEUMMILES ALDRIDGE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck