Barbie zorgt weer voor kinderen: “Ik ben dankbaar dat ik dit nog meemaak”

Door: Tanja Brouwer
28-03-2018

Angelina en Milano hebben heel wat te verduren gehad afgelopen maanden. Hun moeder in het ziekenhuis en vervolgens in een kliniek, en daarna ook nog verhuisd naar Spanje. Nu zijn ze weer terug te zijn bij hun moeder Samantha de Jong.

Gelukkig

Het gaat beter met Samantha, beter bekend als Barbie. Ze woont weer in Scheveningen bij haar ouders, en heeft weer plezier in het leven. De zelfmoordpoging die ze in januari ondernam, ligt dan ook ver achter haar. Nu ze haar kinderen terug heeft, is ze weer helemaal gelukkig. “Het voelt alsof ik vanuit de hel naar de hemel ben teruggeschoten. Zo gelukkig ben ik dat ik mijn boefjes weer bij me heb”. zegt ze tegen Story. “Ik heb het gevoel alsof ik vorige week opnieuw moeder ben geworden. Ik ben zo dankbaar dat ik dit nog mag meemaken. Want je moet er niet aan denken dat het me wél was gelukt om mezelf van het leven te beroven. Dan hadden die draakjes geen mama meer gehad.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Voogdij

Hoewel Barbie dolgelukkig is, is het nog helemaal niet zeker dat haar vijfjarige dochter en tweejarig zoontje bij haar blijven wonen. Van Michael moeten ze over een paar weken alweer richting Spanje. “Als het aan mij ligt blijven ze hier, maar Michael wil dat ze maandag 9 april weer terug zijn.  Maar ik heb gezegd dat dit niet gaat gebeuren omdat Lientje en Milano hebben aangegeven dat absoluut niet te willen.” De ruzie om de voogdij voor de kinderen kan grote gevolgen hebben. “Michael dreigt nu met stappen als ik mijn afspraak niet nakom. Ze hebben me iets laten tekenen toen ik in het ziekenhuis lag en onder de kalmeringspillen zat. Nu ligt de zaak anders. Ik ben er nog lang niet, maar ik ven wel weer in staat om de rol van mama op me te nemen.”

Volgens Barbie smeken haar kinderen om in Nederland te blijven, en niet terug te hoeven naar Spanje. Jeugdzorg is bezig met deze moeilijke kwestie, en heeft uiteindelijk een belangrijke stem.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=135752443927431&set=a.111415233027819.1073741827.100024780283903&type=3&theater

Meer DenD