‘Barney’ dankzij Twitter gered in Barnsley

Door:
16-07-2019

BARNSLEY – Darter Raymond van Barneveld is dankzij Twitter gered. De Hagenaar, bezig aan zijn laatste jaar als prof, vreesde dat hij dinsdag niet zou kunnen spelen op het Players Championship in Barnsley omdat zijn koffer met spullen was achtergebleven op Schiphol. “Dus geen darts, geen broeken, geen shirts, niets om mee te spelen morgen”, schreef ‘Barney’ maandagavond vanaf de luchthaven van Manchester op Twitter. “Geen idee wat ik moet doen als mijn koffer er morgen rond de middag nog niet is.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De ‘noodkreet’ van Van Barneveld had effect. Weliswaar zat hij dinsdag nog steeds zonder koffer, maar de Hagenaar had via-via wel dezelfde dartspijlen en een shirt gekregen. Een collega-darter leende een broek uit aan de vijfvoudig wereldkampioen. “Het lijkt er dus op dat ik kan spelen”, zei Van Barneveld. “Bedankt Twitter voor de hulp. Darts brengt mensen samen.”

De darters zijn in de Engelse stad Barnsley neergestreken voor twee toernooien uit de Players Championship-serie. Ondanks de gebrekkige voorbereiding kan ‘Barney’ daar in ieder geval pijltjes gooien.

 

BUZZS

 

 

Meer DenD