Barrie Stevens: ,,Mijn seksleven is saai geworden”

Door: Sinem Toprak
27-09-2018

Zes jaar geleden is Barrie Stevens getroffen door prostaatkanker. De ziekte heeft zijn leven veranderd. ,,Zowel lichamelijk als geestelijk is er veel veranderd. Ik raak niet meer opgewonden”, vertelt Barrie aan weekblad Weekend.

Ouderen ook behoefte

,,Het is bitter te moeten constateren dat aan de ene kant die hormoontherapie mijn leven heeft gered, maar aan de andere kant mijn leven een stuk saaier heeft gemaakt op het gebied van mijn seksleven, of beter gezegd mijn vroegere seksleven.” De hormoonbehandelingen hebben er volgens Barrie voor gezorgd dat zijn seksleven is veranderd. ,,Als ik voorheen een aantrekkelijk iemand zag, kreeg ik daar een gevoel bij. Tegenwoordig zie ik nog wel iemand die er aantrekkelijk uitziet, maar raak ik er seksueel niet meer opgewonden van.” Barrie vindt dat niet altijd even makkelijk. ,,Je wordt gedwongen om na te denken hoe je erotiek op een andere manier kan beleven.”

,,Ik kan me rot ergeren aan mensen die denken dat ouderen geen behoefte meer hebben aan seks of intimiteit en zo’n opmerking maken als ‘Jullie hebben je portie toch al gehad!'” Barrie vindt dat totale onzin: ,,Op intimiteit staat geen leeftijd!

Barrie Stevens geniet van zijn deelname aan het RTL-programma Beter Laat Dan Nooit. ,,Ik word weer constant op straat aangehouden door blije mensen die me vertellen hoe mooi ze het programma vinden.” Eindelijk staat hij weer in de spotlights.

Meer DenD