Bart Römer gelooft in nieuwe successen voor John de Mol

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

John de Mol is allesbehalve afgeschreven na zijn laatste flop met Avastars. Als iemand terug kan keren met een fantastisch format is het De Mol, stelde voormalig tv-producent Bart Römer zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Römer, die eind jaren 90 samen met De Mol aan de wieg stond van Big Brother, denkt dat de Talpa-baas op z’n zachtst gezegd “niet blij” zal zijn geweest met het ontvangst van het dure Avastars. Tegelijkertijd begrijpt hij “als geen ander dat elk programma wat je maakt kan lukken of mislukken”, zei Römer. “En er zijn heel veel meer factoren die daar bij komen kijken dan alleen maar een goed idee, veel meer zelfs.”

“John heeft natuurlijk ongelooflijk veel programma’s gemaakt die gelukt zijn, en deze is gewoon niet gelukt. Hoe je het ook draait of keert of hoe je het ook bekijkt: het is gewoon niet gelukt”, stelde Römer, die tevens verbaasd is over “het genoegen waarmee men over mislukkingen schrijft die John ten deel vallen”. “Dat irriteert mij mateloos.”

Het mislukken van Avastars werd de afgelopen weken volop in de media besproken. De show, naar verluidt een van de duurste programma’s van Talpa van de afgelopen tijd, wist op het dieptepunt maar 93.000 kijkers naar SBS6 te trekken. Kijkcijferexpert en voormalig SBS6-zenderbaas Tina Nijkamp sprak op sociale media onder meer over een “kijkcijfernachtmerrie”. Ook stelde ze dat het waarschijnlijk “de laagste cijfers ooit” waren voor familie-entertainment op primetime.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck