Bas en Nicolette in de clinch met Coca-Cola: Contactpersoon zou innige vriend zijn

Coca-Cola voelt zich opgelicht door Bas en Nicolette
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben Coca-Cola aangeklaagd omdat ze naar eigen zeggen recht hebben op twee miljoen euro voor promotieactiviteiten op festivals. Maar de frisdrankfabrikant verdenkt hen ervan samengespannen te hebben met een inmiddels ontslagen manager. Dat meldt RTL Z.

Bas en Nicolette liggen in de clinch met Coca-Cola. Het koppel stelt dat ze mondeling en via WhatsApp met een manager van Coca-Cola hebben afgesproken dat ze maar liefst 2,6 miljoen euro zouden krijgen voor promotieactiviteiten op vijf festivals vorig jaar. Van deze vijf festivals ging alleen het festival Tomorrowland door, maar Bas en Nicolette stuurden wel de factuur van het gehele bedrag.

Ontslagen

Coca-Cola heeft deze facturen niet betaald. Het bedrijf kreeg argwaan en stelt dat er vermoedelijk is samengespannen met de manager met wie Bas en Nicolette de deal maakten. De manager zou mogelijk een innige vriend zijn van het stel, maar dat wordt ontkend door een woordvoerder. Intern onderzoek bij Coca-Cola leidde intussen tot ontslag van de manager op staande voet, schrijft RTL.

Twee miljoen

Een bemiddelingsbedrijf waar Bas en Nicolette vaker zaken mee deden heeft inmiddels zes ton betaald, maar dat bedrijf eist nu ook het geld terug. De overige twee miljoen eisen Bas en Nicolette via de rechter. Volgens het stel hebben ze namelijk niet alleen met de manager contact gehad, maar ook met diverse andere werknemers van Coca-Cola. Deze werknemers kunnen de afspraken bevestigen, stellen Bas en Nicolette.

Overigens ontkent het stel een vriendschappelijke band te hebben met de ontslagen manager. ,,Ze wonen bij elkaar in de buurt dat klopt, maar dat wonen veel mensen in die wereld. Het was vooral een prettige zakelijke relatie”, luidt de verklaring in het AD.

Getuigen

De rechter heeft Bas en Nicolette toestemming gegeven om getuigenverhoren te houden en ze mogen zes getuigen oproepen. Het is onduidelijk wanneer de verhoren plaatsvinden.

Tags

BAS SMITNICOLETTE VAN DAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck