Bas van Toor reageert goed op nieuwe behandeling: ‘Er is weer hoop’

Door: Charlotte Wijnen
22-09-2021

Voormalige tv-clown Bas van Toor kampt al jaren met gezondheidsproblemen. Maar onlangs is hij met een nieuwe behandelmethode gestart die succes lijkt te hebben. ,,Hij reageert er goed op. We hebben weer hoop.”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘De oude Bassie’

In 2016 zeiden artsen dat Bas leed aan het Guillain-Barré syndroom, een aandoening van het zenuwstelsel. Zijn dochter Liesbeth geloofde dat alleen niet. Zij wilde dat de artsen hem op een vitamine B12-tekort testten.

,,Maar de artsen volgden hun eigen pad”, legt ze uit in weekblad Story. ,,Hadden ze toen maar geluisterd, want dan was mijn vader naar alle waarschijnlijkheid gewoon nog de oude Bassie geweest. Had hij wellicht geen hartaanval en beroerte gehad…”

Nieuwe behandelmethode

De beroerte die Bas drie jaar geleden kreeg, heeft een grote impact gehad. De artsen hebben hem gereanimeerd totdat zijn hart het weer deed. ,,Ik ben buiten mezelf getreden en zag mezelf liggen. Ik was dood”, zei Bas destijds. Door de beroerte raakte hij aan de linkerkant van zijn lichaam verlamd en sindsdien heeft hij moeite met praten.

Maar de familie van Bas vertelt nu aan Story dat er dankzij een nieuwe behandelmethode weer hoop is. ,,We hebben sinds kort contact met een nieuwe arts die zich bezighoudt met natuurlijke geneeswijzen”, vertelt zijn vrouw Coby in het weekblad. ,,En Bas reageert er goed op. Het zijn kleine stapjes, maar ieder stapje is er een. Zeker voor Bas. We hebben weer hoop.”

Over vier weken gaan ze evalueren en besluiten ze of ze met de behandeling door zullen gaan. ,,We kijken niet verder dan een paar weken. We zijn heel voorzichtig met zijn gezondheid”, aldus Coby. Dit komt voornamelijk omdat Bas nog niet gevaccineerd mag worden tegen corona. ,,Zijn artsen vinden zijn immuunsysteem te zwak.”

Meer DenD