Bassist Stefan de Kroon verlaat Racoon

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

AMSTERDAM – Bassist Stefan de Kroon verlaat Racoon. Hij stopt na de huidige tournee, die op 2 december eindigt in MartiniPlaza in Groningen. Stefan de Kroon stond twintig jaar geleden aan de wieg van Racoon en was naast bassist ook songschrijver en toetsenist. Hij werkte mee aan het laatste studio-album Look Ahead And See The Distance, dat Racoon op 6 oktober uitbracht.

In een verklaring op social media licht de muzikant zijn beslissing toe: “Muziek is emotie, het moet op volle kracht en anders niet. Ik ben er achter gekomen dat het steeds moeilijker wordt me de volle 100 te kunnen geven en voor minder doe ik het niet. Wil ik het niet.”

“Stefans beslissing getuigt van een enorme eerlijkheid en integriteit, maar ik had van hem niet anders verwacht”, reageert zanger Bart van der Weide. “Als het op is, dan is het op, en dan moet je dat durven benoemen. En dat doet hij. Stefan wil nieuwe paden bewandelen, nieuwe horizonnen verkennen. Wij dragen hem als muzikant en als mens hoog in het vaandel en kijken nu al uit naar zijn nieuwe projecten.”

Racoon maakte maandag bekend een aantal afscheidsshows in Goes, Enschede en Bergen op Zoom toe te voegen aan de huidige tournee.

 

BuzzE

 

 

Tags

BANDBASSISTRACOONVERLATENWEG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck