Bastiaan van Schaik wil in First Dates een oudere man

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Hij was al eens eerder gevraagd, maar toen was Bastiaan van Schaik nog met iemand aan het daten. Een paar maanden later en weer volledig vrijgezel, besloot hij de liefde nogmaals een kans te geven in de Valentijnsspecial van First Dates, die zondag om 20:25 uur te zien is bij BNNVARA op NPO 3. “Ik ben niet zo kieskeurig, maar mijn match moest wel een beetje fris ruiken”, vertelt de opgewekte stylist aan het ANP. “Of nou ja, ook niet per se. Dat is ook nog wel op te lossen.”

De 51-jarige Van Schaik is één van de bekende Nederlanders die meedoet aan de speciale editie van het programma. Ook actrice Miryanna van Reeden (53), verslaggever Dennis Schouten (25), presentatrice Zarayda Groenhart (38) en 3FM-dj Sophie Hijlkema (28) proberen de liefde te vinden in de special.

‘Doe maar wat’

Waar de stylist de vorige keer dat hij gevraagd werd nog een flink eisenlijstje had, was dat nu korter. “Ik zei: ‘doe maar wat’. Ik wilde lekker out of the box, een ander type dan wat ik normaal altijd naar rechts swipe”, lacht hij. “Ik heb altijd met jongere mannen gedatet, maar toen vroegen ze of ik problemen had met iemand die net zo oud of zelfs ouder was. Ik dacht: ‘kom maar op’.”

Herkend

En dus liet Van Schaik zich volledig verrassen. Wel hoopte hij dat er iemand met een frisse adem en lichaamsgeur zou komen. “Maar ja, zelfs dat is nog wel te verhelpen”, lacht hij. “Door mijn werk ben ik ook wel gewend om lekker te babbelen. Dus als er een saai iemand tegenover me zou zitten, zou ik het alsnog wel gezellig maken.”

‘Eikel’

Zijn match herkende hem in eerste instantie niet. Althans, zo zei de man. “Hij zei dat hij me niet herkende, maar op een gegeven moment vertelde hij iets en toen dacht ik: ‘eikel, je kent me wel gewoon'”, lacht hij. “Ik vond het eigenlijk wel heel charmant dat hij deed alsof. Als iemand je nog niet kent begint de band toch een stuk zuiverder.”

Toch verwacht de stylist ook af en toe ongemakkelijke momenten in de uitzending. Vanwege de coronamaatregelen zitten de kandidaten namelijk erg ver uit elkaar, waardoor praten soms lastig gaat. “Als je wat ouder bent, werkt het gehoor allemaal wat minder goed. Dus je hoort ons waarschijnlijk vaak zeggen: ‘wat?’, ‘hé?’ en ‘wat zeg je?’.

Daar maakt hij zich echter geen zorgen om, want sinds Van Schaik ouder is, voelt hij ook minder de druk om een date perfect te laten verlopen. “Soms was het wel een tijdje stil, dan genoten we gewoon even van een glas wijn en hapje eten. Dan zal er vast een ongemakkelijk muziekje onder gemonteerd worden”, lacht hij. Maar door die rust in zijn lichaam én door de coronacrisis zijn Van Schaiks eisen flink bijgesteld. Naar feestjes, avontuur en sensatie hoeft van hem allemaal niet meer. “Gewoon thuis een arm om me heen, een warme schouder om tegenaan te leunen. Dan ben ik gelukkig.”

BuzzE

Tags

BASTIAAN VAN SCHAIKDATENFIRST DATESVALENTIJNSDAGVRIJGEZEL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie