Bauersound viert hoogtij op nieuwe plaat Frans Bauer

Door: DitjesDatjes
18-10-2019

Frans Bauer laat zich op zijn nieuwe album horen zoals hij echt is. Of het nu om het echte levenslied gaat of een feestnummer, alles wat bij hem hoort keert terug op Ik heb je lief in de zo vertrouwde Bauer-stijl. “Je ziet al mijn kanten terugkomen. Het is haast een heel eigen repertoire op zich geworden. In Volendam heb je Votown of de palingsound. Nou dit is gewoon de Bauersound”, lacht Frans.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens de inmiddels 45-jarige zanger belicht de plaat, die vrijdag uitkomt, “de hele bandbreedte” van zijn carrière. “Dat is zowel Frans de chansonzanger, maar ook het luisterlied en tegelijkertijd het echte levenslied”, vertelt hij tegen BuzzE. “En dan heb je ook nog de echte feestzanger Frans. Dat zijn vier verschillende soorten die je in het genre kan vastleggen en dat heb ik hier gedaan.”

Het overkoepelende thema, dat laat zich raden uit de titel, is liefde. “Als je mijn leeftijd hebt en je van het leven hebt mogen proeven, van intens geluk tot intens verdriet, dan kom je erachter dat het leven eigenlijk maar om een ding draait”, zegt Frans. Hij brengt dan ook odes aan zijn ouders, maar ook aan zijn eigen gezin.

Trots

“Ik mis je elke dag is een lied voor mijn vader waarin ik vertel hoezeer ik hem mis. Woonwagen mama is weer een ode aan mijn moeder en mijn afkomst”, geeft Frans als voorbeelden. “Het album heet zo een hele mooie rode draad tot het nummer Vandaag vieren we het leven aan toe. Dat gaat echt over mij en mijn gezin.”

Op die laatste single zingt Frans over hoe dankbaar hij is in het leven. “Ik vertel eigenlijk dat als ik morgen mijn ogen voorgoed sluit dat ik gewoon blij ben met alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt”, zegt hij. “Ik ben ontzettend dankbaar en trots op mijn kinderen en op mijn vrouw. Wat dat betreft is het een heel speciaal album voor mij geworden. Het geeft de liefde op heel veel vlakken weer.”

Bevestiging

Ondanks dat Frans al vele platen uitbracht in zijn carrière, blijft het toch spannend om weer met iets nieuws te komen. De zanger kan echt nachten wakker liggen van de vraag of zijn fans het wel omarmen. “Dat is toch een dingetje. Dat ligt gevoelig”, aldus Frans. “Ieder mens heeft toch bevestiging nodig. En als dan na de eerste dagen de reacties loskomen dan weet je: het gevoel dat ik heb gehad, is ook het gevoel van mijn fans.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD