Bayern München verovert na Japan ook Korea

MÜNCHEN – Bayern München heeft na de Japanse voetbalbond ook de bond van Zuid-Korea gestrikt voor een samenwerkingsverband. De Duitse voetbalclub gaat de Koreanen helpen bij het opzetten van trainingsprogramma’s voor spelers en coaches. Ook onderlinge oefenwedstrijden tussen jeugdteams en trainingskampen van Bayern in Zuid-Korea zijn onderdeel van de deal.

De ‘Rekordmeister’ heeft in Azië al vijf voetbalscholen opgezet, in Thailand, in Japan en drie in China. De Duitse topclub werkt ook samen met de Amerikaanse club FC Dallas en sloot vorig jaar een samenwerkingsverband met de Japanse bond. Nu volgt Zuid-Korea. Met de 19-jarige aanvaller Jeong Woo-yeong speelt al een talent uit dat land bij Bayern München.

Om de deal te bezegelen, gaf voorzitter Karl-Heinz Rummenigge een shirtje van Bayern met de naam van Hong Myung-bo aan de directeur van de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Hong op zijn beurt schonk Rummenigge een shirtje van Zuid-Korea met de naam van de Duitser daarop. Hong Myung-bo is met 137 optredens recordinternational van zijn land. Hij was aanvoerder van de ploeg die onder leiding van bondscoach Guus Hiddink vierde werd op het WK 2002.

 

BUZZS