B&B Vol Liefde-Marian reageert op kritiek over peperdure operatie hond

Marian reageert
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Marian, die afgelopen seizoen meedeed aan het populaire programma B&B Vol Liefde, heeft de beste artsen in Parijs ingeschakeld voor een levensreddende operatie van haar chihuahua Amy. En daar krijgt ze veel kritiek op. ,,Maar het maakt me allemaal niets uit, ik ga ervoor.”

Het zijn spannende dagen voor Marian. Haar chihuahua is heel ziek en wordt morgen geopereerd in Parijs. ,,Ze heeft erge hartproblemen en kan eigenlijk ieder moment neervallen”, vertelt ze in gesprek met De Telegraaf. ,,Dierenartsen in Nederland en Portugal hadden haar eigenlijk al opgegeven en zeiden: ‘Een chihuahua met een ernstig lekkende hartklep opereren, daar beginnen we niet aan’. Gelukkig kwam ik bij specialisten in Vught terecht, die me wezen op een kliniek in Parijs met artsen opgeleid in Japan, waar wél een openhartoperatie mogelijk is.”

‘Geen moment getwijfeld’

Er zijn maar drie dierenziekenhuizen in de wereld die een openhartoperatie uitvoeren en Amy is de eerste chihuahua in Nederland die zo’n operatie krijgt. ,,Ik heb geen moment getwijfeld. Ik heb alles over voor dat hondje”, zegt Marian.

Operatie

Een team van elf specialisten is acht tot twaalf uur met de operatie bezig, vervolgt ze. ,,Het hartje wordt stilgelegd, ze komt aan een speciale machine te liggen en krijgt bloed van donorhonden. En daarna moet ze nog vijf tot zeven dagen op de intensive care blijven. Tenminste, als ze er goed uitkomt, want Amy zit in stadium D en dat betekent dat haar hartproblemen al vergevorderd zijn.”

Kritiek

De hond heeft een overlevingskans van vijftig procent. ,,Ja, dat is een risico, maar als ik niets doe, gaat mijn chihuahua het sowieso niet overleven”, zegt Marian daarover. Hoeveel Marian voor de operatie betaalt vertelt ze niet, maar ze laat wel weten dat het ‘ontzettend duur’ is. ,,En daar komen nog extra kosten bij qua nazorg en het appartement dat ik in Parijs heb moeten huren. Ik snap dat mensen daar kritiek op hebben. Maar het maakt me allemaal niets uit, ik ga ervoor.”

Wel zegt Marian dat de operatie zo duur is, dat ook zij dat geld niet klaar heeft liggen. ,,Maar met een jaartje extra hard werken, verdien ik dat wel weer terug. Mijn lieve hondje is het me allemaal waard!”

Tags

B&B VOL LIEFDE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck