BBC schrapt bijna vierhonderd banen bij internationale diensten

Door: DitjesDatjes
29-09-2022

De Britse omroep BBC schrapt bijna vierhonderd banen bij de internationale diensten van BBC World Service. Omdat steeds meer mensen digitaal op zoek gaan nieuws, wordt de stekker getrokken uit radio-uitzendingen in verschillende talen. Dat gaat bijvoorbeeld om het Arabisch, het Kirgizisch en het Chinees.

De BBC zegt in al deze talen wel nog steeds nieuws te zullen aanbieden. Maar dat zal in de toekomst dan alleen via het internet zijn, net als nu bijvoorbeeld ook al het geval is voor het Russisch, Thais en Turks. Van de 41 talen die de internationale dienst aanbiedt, zal straks bijna de helft alleen nog online beschikbaar zijn.

“De uitdaging om mensen wereldwijd met kwalitatieve en betrouwbare journalistiek te bereiken wordt groter”, zegt BBC World Service-directeur Liliane Landor over de reden van het schrappen tegen de krant The Independent.

De ingrepen moeten leiden tot een besparing van omgerekend enkele tientallen miljoenen euro’s per jaar. Met het plan zet de BBC weer een stapje in zijn eerder dit jaar aangekondigde bezuinigingsdoelstelling. Daarvoor zullen in totaal zo’n duizend banen verloren gaan op een totaal van ongeveer 22.000 arbeidsplaatsen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD