BBC Three na zes jaar weer volwaardig tv-kanaal

Door: DitjesDatjes
02-03-2021

BBC Three keert na zes jaar weer terug als volwaardig televisiekanaal. Dat heeft de Britse omroep zelf bekendgemaakt. De zender is vanaf januari 2022 weer te zien.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Zes jaar geleden werd BBC Three een onlinekanaal. Sindsdien scoort de zender goed met enkele successeries, zoals Killing Eve, Fleabag en Normal People. Met name jongeren er kijken er veel naar. De BBC stelt dat er daarom “veel voor te zeggen is” om de zender te laten terugkeren op televisie.

“De BBC moet succes ondersteunen en ervoor zorgen dat zijn programma’s zoveel mogelijk jongeren bereiken, waar ze ook wonen in het Verenigd Koninkrijk”, aldus Charlotte Moore van de BBC. Zodra de zender terugkeert zal er op het kanaal tussen 19.00 uur en 04.00 uur uitgezonden worden. De programma’s zullen met name gericht zijn op mensen tussen de 19 en 34 jaar oud.

BBC Three werd in 2016 van de buis gehaald omdat de BBC zo jaarlijks circa 35 miljoen euro wilde besparen. Veel liefhebbers tekenden vervolgens een petitie om de zender in de lucht te houden. Inmiddels is het budget van de BBC verdubbeld en is er dus ook financieel weer ruimte om BBC Three terug te laten keren op tv.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD