Beatrix en koningspaar aanwezig bij uitvaart queen Elizabeth

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen maandag 19 september aanwezig zijn bij de begrafenis van de Britse koningin Elizabeth. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Afgelopen donderdag overleed de Britse koningin op 96-jarige leeftijd in haar Schotse Balmoral Castle…

De uitvaart vindt plaats in de Westminster Abbey om 11.00 lokale tijd in Londen. In deze kerk werd Elizabeth gekroond in 1953 en is ze met prins Philip getrouwd in 1947. a de uitvaart wordt het lichaam van Elizabeth overgebracht naar Windsor Castle. Dezelfde plek waar haar man Philip ligt sinds zijn overlijden op 9 april vorig jaar. In de grafkelder van de St. George’s Chapel. Vervolgens worden de twee samen naar hun laatste rustplaats gebracht: de King George VI Memorial Chapel.

Reizen?

Hoe de Nederlandse koninklijke familie naar Londen reizen is nog niet bekend. Koning Willem-Alexander heeft recentelijk zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten moeten cancellen omdat hij herstellende was van een longontsteking. Daardoor mocht hij niet vliegen en ging zijn vrouw Máxima alleen naar de VS.

Willem-Alexander, Máxima en Beatrix waren ook bij de uitvaart van prins Philip. Vanwege de corona-maatregelen was deze destijds een stuk kleiner georganiseerd. Ook omdat Philip, in tegenstelling tot Elizabeth, liever geen staatsbegrafenis wilde ondanks dat hij er wel recht op had.

Tags

BRITSE ROYALSKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN ELIZABETHKONINGIN MAXIMAKONINKLIJKE FAMILIEPRINSES BEATRIXQUEEN ELIZABETH

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck