Beau beleefde de zwaarste tijd van zijn leven

AMSTERDAM – Beau van Erven Dorens verbleef voor zijn nieuwe programma Beau Five Days Inside in zes instellingen en klinieken. Voor elke aflevering ging hij steeds vijf dagen intern tussen de zware criminelen, verslaafden of stervenden. Dat ging de doorgewinterde presentator niet in de koude kleren zitten.

Beau bracht de afgelopen maanden steeds vijf dagen en nachten door in een tbs-kliniek, een bejaardenhuis voor verslaafden, een instelling voor meervoudig gehandicapten, een hospice, een brandwondencentrum en een jeugdzorginstelling. Vooral ‘s nachts was moeilijk. “Vaak kwamen dan de emoties. Dacht ik: wat heb ik allemaal meegemaakt? In de tbs-kliniek bijvoorbeeld had ik overdag gezellig zitten kletsen met die gasten. Ajax, voetbal, van alles kwam voorbij. En natuurlijk weet je dat ze daarvoor niet voor niets zitten. Maar ‘s nachts was het besef nog groter dat zij dus heel erge dingen hadden gedaan. Er zaten kindermoordenaars bij”, zegt Beau in het AD.

In een hospice maakte hij kennis met een stervende vader van twee kinderen. “Martijn was 46 jaar, een ongelooflijk grappige Brabander. Die ligt daar dan in zijn bed. Twee kleine kinderen en zijn vrouw, zo’n supersterk wijf. En zij moeten dan afscheid nemen van een man die net zo oud is als ik. Ik krijg kippenvel, elke keer als ik daar aan terugdenk.”

Van Erven Dorens heeft in zijn televisiecarrière al heel wat meegemaakt. Zo ging hij voor Beaufort extreme uitdagingen aan als overleven in de jungle en zonder ervaring een solo-zeiltocht doen. Voor The Amsterdam Project trok hij op met een aantal daklozen. Maar het maken van zijn nieuwe programma was zijn moeilijkste project. “Echt, het gaat om de mensen die daar leven en werken, maar ik kan wel zeggen dat ik nog nooit zoiets zwaars heb meegemaakt.”

Beau Five Days Inside is vanaf dinsdag 27 februari te zien op RTL 4.

 

BuzzE