Beau jat tv-idee Help Ik Heb Spijt Van Mijn Kind

Door: Julia Zendman
05-10-2022

Beau van Erven Dorens is op zoek naar moeders die spijt hebben van hun moederschap. Hij wil het taboe doorbreken en vindt het belangrijk dat hierover gepraat wordt. Maar zoiets blijkt al in de maak te zijn.

De aankondiging van Beau dat hij bezig is met een documentaire over dit onderwerp zorgt bij tv-producent Stepping Stone voor verbazing. Zij zijn hier met regisseur Milou Gevers namelijk al een tijd mee bezig!

Spijtmoeders

Beau plaatst op zijn Instagram een oproep om in contact te komen met moeders die spijt hebben van hun kind. Daarbij plaatst hij de hashtag #spijtmoeders. Laat dat nou precies de naam zijn van de documentaire die Milou Gevers aan het maken is. Dat Milou hier mee aan de slag is, schijnt sinds juli al bekend te zijn en het NPO-fonds heeft ruim dertigduizend euro toegekend aan deze productie.

Gejat?

Productiehuis Stepping Stone heeft zelf afgelopen vrijdag nog een persbericht naar buiten gebracht over deze ‘spijtmoeders’ documentaire. Ze laten weten dat andere producenten dit onderwerp ook mogen aansnijden. Toch lijkt het concept van Beau wel verdacht veel op de documentaire van Milou. Ze laten weten dat hun documentaire bestaat uit  ‘integere portretten’ waarin de verhalen worden verteld van ‘vrouwen die verstikt worden door het moederschap’, dat deze al in productie is en dat er op de planning staat deze in 2023 uit te zenden bij de VPRO, op NPO2.

Traumatisch

Volgers van Beau op Instagram reageren geschokt. Ze maken zich zorgen over het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen van deze moeders. Ongeacht leeftijd zou dit nog weleens traumatisch kunnen worden voor het kind en hoort dit wel thuis op televisie? Daarentegen zijn er ook volgers die juist vinden dat Beau er goed aan doet om dit onderwerp bespreekbaar te maken.

Meer DenD