Bedrijf Bas Smit onder vuur: ‘Drugsgebruik en onveilige werkplek’

bedrijf Bas Smit broeinest van drugs
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Zapp, de bezorgdienst waar Bas Smit investeerder voor is, ligt zwaar onder vuur. Op de werkvloer blijkt sprake te zijn van drugsgebruik, overlast en seksisme.

Om de bezorgdienst te promoten, verschijnt Bas vrolijk in de werkkleding van Zapp op Instagram. Maar volgens Het Parool regent het klachten en blijkt het een onveilige werkplek te zijn.

‘Bijna iedereen gebruikt drugs’

In het artikel van Het Parool komt vooral het distributiepunt van het Zeeburgerpad in Amsterdam Oost aan bod. Omwonenden klagen en werknemers spreken van drugsgebruik op de werkvloer. De gemeente Amsterdam bevestigt dat er zo’n honderd meldingen van overlast zijn over dit filiaal.

,,Het is een gekkenhuis, bijna iedereen gebruikt drugs. Bezorgers én orderpickers”, vertelt een medewerker. ,,Als je de winkel binnenkomt, kan je de wiet vaak gewoon ruiken en er wordt gesnoven.”

Vrouwen voelen zich onveilig

Vrouwelijke werknemers voelen zich onveilig, want er worden ‘seksistische opmerkingen naar vrouwen’ gemaakt. ,,Als vrouw voelde je je dan niet op je gemak. En als een supervisor zoiets zei en je ging er niet in mee, dan moest je rotklusjes doen”, aldus een vrouwelijke medewerker.

Bas Smit geschrokken

Bas is volgens de krant ‘enorm geschrokken van deze ernstige berichten’ en beweert van niets van de situatie af te weten. Volgens hem is het dan ook goed dat Zapp een intern onderzoek is gestart. ,,Ik weet dat Zapp de ernst van deze beschuldigingen zeer hoog opneemt en passende maatregelen zal nemen”, aldus Bas.

Tags

BAS SMITDRUGSDRUGSGEBRUIKONDER VUUROVERLAST

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck