Beerput GTST gaat open: ‘Vrouwen geïntimideerd’

Door: Charlotte Wijnen
03-11-2022

Sinds de beerput van The Voice of Holland open is gegaan, worden steeds meer programma’s onder de loep genomen. Zo ook de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Een oud-medewerker klapt uit de school in gesprek met Juicechannel. ,,Ze misbruiken hun machtspositie.”

Juicechannel bracht vorige maand het schokkende gerucht naar buiten dat een productiemedewerker van GTST ongewenste berichten zou hebben gestuurd naar jonge stagiaires op Instagram. Inmiddels heeft het kanaal een oud-medewerker van de soap gesproken die meer weet over wat er zich achter de schermen afspeelt.

‘Onveilig’

,,Ik heb best een tijd bij GTST gewerkt”, vertelt de bron in gesprek met Juicechannel. ,,Gaan daar best veel van zulke verhalen rond over verschillende mannen in verschillende functies. Te bizar en inderdaad volledig onveilig om te praten. Wil ook anoniem blijven dus.”

De bron kent geen verhaal over een productiemedewerker, maar wel verhalen over twee regisseurs. ,,Onze bron geeft aan dat deze mannen vergelijkbaar zijn met de situatie zoals bij The Voice. Ze maken namelijk misbruik van hun machtspositie”, schrijft Juicechannel op Instagram.

‘Belachelijk gemaakt’

De regisseurs zouden onder andere door het geven van complimenten, vrouwelijke collega’s het bed in proberen te krijgen. ,,Achteraf worden deze vrouwen belachelijk gemaakt en uitgelachen door de rest van de crew. Van te voren weten ze namelijk niet hoe deze mannen zijn. Ze laten die meiden zichzelf speciaal voelen om ze achteraf af te danken.”

De bron treedt niet te veel in detail, maar zegt dat de situatie vergelijkbaar is met het Voice-schandaal. ,,Invloedrijke mannen tussen de 40 en 55 die het gebruiken om jonge meisjes te verleiden die net in de mediawereld komen kijken. Die meiden zijn ervan onder de indruk, naïef en gaan erin mee”, aldus de bron.

Doofpot?

Juicechannel zegt contact op te hebben genomen met Endemol, maar geen reactie te hebben ontvangen. ,,Wij hebben van een interne bron bij Endemol vernomen dat ze niet van plan zijn om te reageren op onze verhalen over GTST. Dat is al besloten na onze eerdere stories”, schrijft het kanaal. ,,Het moet vooral allemaal lekker in de doofpot blijven.”

Meer DenD