Beerput Temptation Island

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Voorlopig komt er geen nieuw seizoen van het populaire realityprogramma Temptation Island: Love or Leave. Na heftige meldingen heeft Peter van der Vorst besloten de productie on hold te zetten.

RTL wil om tafel met de oud-deelnemers die hebben gemeld psychische klachten te hebben overgehouden aan hun deelname. Vorig weekend vertelden oud-deelnemers Aylin en Efrain in het AD over de emotionele schade die ze hebben overgehouden na hun deelname. Aylin zou zelfs zelfmoordpogingen hebben gedaan naar aanleiding van de overgehouden ellende van het programma. Zij kregen een financiële compensatie van 30.000 euro. Na het verhaal van Aylin en Afrain hebben meer en meer oud-deelnemers zich gemeld bij advocaat Sébas Diekstra.

Beschuldigingen

De beschuldigingen de de oud-deelnemers doen zijn absoluut niet mals. Zo zou de productie bijvoorbeeld aansturen op overmatig alcoholgebruik, de beelden zouden uit de context worden getrokken en er zou geen goede hulp zijn na het programma. ,,Vaak was er alleen alcohol. Als ik ’s ochtends sinaasappelsap nam, proefde ik dat ook daar drank in zat”, vertelde Aylin in het onthullende interview met het AD.

‘Het is gewoon niet waar’

DJ Kleine Mike reageert in zijn Instagram Story op alle beschuldiging rondom het programma dat zichzelf ‘de ultieme relatietest’ noemt. En als we hem moeten geloven, is het allemaal absolute onzin. Mike heeft meegedaan als single op zoek naar ware liefde in het eerste seizoen van Temptation Island: Love or Leave en hij was natuurlijk het laatste seizoen te zien als koppel met zijn vriendin Evie. Naar eigen zeggen weet hij dus precies hoe het programma in elkaar zit. Zo vindt hij de beschuldigingen dat het programma aanspoort tot overmatig alcoholgebruik klinkklare onzin. Volgens hem staat alle drank achter slot en grendel en bepaalt de productie wanneer er gedronken mag worden. Met de nadruk op mag, want Mike drinkt geen alcohol en dronk dit ook niet tijdens zijn deelnames aan het programma en volgens hem is er nog nooit, maar dan ook nooit, iemand van de productie geweest die heeft geprobeerd hem toch alcohol te laten drinken.

Knippen en plakken

Mike vindt het belachelijk dat oud-deelnemers nu ook roepen dat er te veel geknipt en geplakt is en dat ze op een bepaalde manier zijn ‘neergezet.’ ,,Nee”, zegt hij, ,,je bent gewoon zelf zo geweest!” En ook vindt hij het een stukje eigen verantwoordelijkheid. ,,Je weet, je doet mee aan een tv-programma. Je weet dat het een productie is, dat er dingen weggelaten worden en dat er dingen uitvergroot worden, dat hoort erbij. Maar voor de rest heb je het wel écht zelf gezegd.”

Wannabe’s

Het belangrijkste punt volgens Mike: al die oud-deelnemers wilden zelf ontzettend graag meedoen aan het realityprogramma. Sommigen hebben bijna op hun knieën gelegen om te smeken of ze alsjeblieft mee mochten doen, aldus Mike. Volgens hem zijn de oud-deelnemers gewoon boos, omdat zij hun beoogde doel niet hebben bereikt. Degenen die zich hebben opgegeven met als doel influencer of DJ te worden, maar waar blijkt dat dat nu niet gelukt is, zijn gewoon teleurgesteld, vindt de DJ. Om af te sluiten maakt hij de volgende vergelijking: ,,Je gaat naar het zwembad en na een leuke dag, klaag je het zwembad aan omdat je nat geworden bent. Je weet waar je aan meedoet!”

Tags

TEMPTATION ISLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck