Beginnend staatssecretaris Wiersma in kloffie op tv

Staatssecretaris ziet er uit als een zwerver
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Kleren maken de man, maar dienaar van de Kroon staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) heeft daar geen boodschap aan. Vanochtend bij de WNL-ontbijtshow Goedemorgen Nederland verscheen de VVD-bewindsman op Sociale Zaken in een paars overhemd, waarvan de mouwen waren opgestroopt.

Geen jasje en geen dasje voor de liberale politicus maar vrijetijdskleding die je aandoet op zaterdagochtend als boodschappen gaat doen. Op een normale werkdag met representatieve verplichtingen draag je toch iets anders? Of zou de staatssecretaris na het tv-optreden zich nog hebben verkleed.

Koning

Op 10 augustus jl. was dat nog anders toen Wiersma tegenover koning Willem-Alexander de eed aflegde op paleis Huis ten Bosch. Daar verscheen de VVD-er, die in zijn jonge jaren nog actief was voor de politieke groepering van Emile Ratelband, in jacquet.

Er zijn geen vaste kledingregels meer in de Tweede Kamer of tijdens het kabinetsberaad op vrijdag. Waar vroeger kostuum met stropdas voor de heren en mantelpak voor de vrouwelijke bewindslieden normaal was, kiezen de meeste bewindslieden voor representatieve, schone kleding.

Sommige Kamerleden, die toch ook een representatieve functie hebben, maar er een potje van. De t-shirts van SP-Kamerlid Peter Kwint zijn nu al legendarisch, maar ook de rest loopt er sjofeltjes bij, vaak in jeans en op sneakers. Ex-fractievoorzitter van de VVD Dijkhof danste ook rond op zijn witte sneakers.

Alle remmen los

Tijdens het zondagse corona-beraad gaan helemaal alle remmen los bij ministers en staatssecretarissen. Rutte loopt er in t-shirt en spijkerbroek rond en De Jonge verschijnt er in fietskleding en laat waarschijnlijk de casuale kleding door de dienstdoende chauffeur brengen?

Dennis Wiersma
Dennis Wiersma bij WNL Goedemorgen Nederland.
Dennis Wiersma
Dennis Wiersma
Staatssecretaris drs. Dennis Wiersma, tweede van links.

Wat vinden jullie van het kleedgedrag van staatssecretaris Wiersma?

[poll id=”35″]

Tags

HUGO DE JONGEKABINETKLEDINGMARK RUTTESTAATSSECRETARISTWEEDE KAMERVVD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck