Bejubelde toneelversie Turks Fruit op YouTube gezet

Door: DitjesDatjes
29-03-2020

Producent Hummelinck Stuurman heeft dit weekend de opname van de bejubelde toneelversie van het beroemde boek Turks Fruit online gezet. Het stuk trok het afgelopen seizoen volle zalen in de Nederlandse theaters.

Het productiehuis heeft hiertoe besloten om de theaterliefhebbers in deze coronacrisis enige troost te bieden. Alle podia in Nederland hebben noodgedwongen hun deuren gesloten tot zeker 1 juni om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het boek Turks Fruit van Jan Wolkers verscheen in november 1969. Het boek stond vol seks en schuttingtaal die veel stof deed opwaaien, maar werd ook erkend als krachtig liefdesverhaal over kunst, liefde en dood. Met het boek beleefde de seksuele revolutie definitief haar doorbraak in Nederland. De roman werd een bestseller en de film – die in 1973 in première ging – is nog altijd de best bezochte Nederlandse bioscoopfilm aller tijden.

De hoofdrollen in de toneelversie worden gespeeld door Chris Peters, Ali Zijlstra, Bart Klever en Debbie Korper. Het stuk kreeg van vrijwel alle critici vier en vijf sterren.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD