Bekend en onbekend Nederland wil Koekebakkers in Spanje redden

Na de plotselinge dood van hondenredder Peter Koekebakker nu drie maanden geleden dreigt een sluiting van zijn hondenopvang met 600 honden in het Spaanse La Linea. Met als gevolg dat er voor de honden geen plek is en – dat is een afschuwelijke gedachte – ook geen toekomst.

Na een bericht van Irma Neijman, de huidige voorzitter van de Stichting Animalinneed, over de pijnlijke situatie wordt van alle kanten hulp aangeboden. Achter de schermen is Neijman druk bezig om de grond te verwerven van een stichting die het ooit heeft gekocht voor projectontwikkeling. De situatie in dit deel van La Linea, dat geteisterd wordt door criminaliteit waarover Peter Koekebakker ook dagelijks via Facebook berichtte, is alles behalve rooskleurig.

Neijman over de penibele situatie:

,,Alweer bijna drie maanden geleden stierf onze held Peter Koekebakker. Het gemis is nog iedere dag schrijnend pijnlijk aanwezig. Deze dag, zijn dood…het sloeg ons allemaal lam, we voelden ons verloren maar met het hele team zijn we door gegaan met zijn levenswerk, het redden van de zwakste, het redden van de honden!”

,,Maar waar we niet op waren voorbereid is alles wat er na die gitzwarte dag nog aan ellende komen zou. De eigenaar van de grond waar het asiel op staat, plaatste op de dag van Peter zijn crematie, een dag na het overlijden een ‘te koop’ bord op het asiel. Alle mondelinge toezeggingen waren voor hem tezamen met Peter gestorven. De wreedheid van dit gebaar sloeg bij ons allemaal in als een bom.”

Peter Koekebakker
Peter Koekebakker

,,Nog kapot van verdriet kwam daar op die dag een knagende, groeiende en immense angst bij. De verantwoordelijkheid om honderden geredde honden, paarden,ezels enz niet de dood te laten vinden is een last die we als team al maanden proberen te dragen.
We hebben de laatste maanden er alles aan gedaan om een oplossing te zoeken maar de eigenaar wil niets anders dan de grond verkopen. En als wij het niet kopen…dan verkoopt hij het aan de eerste beste bieder die het hebben wil… en zullen alle dieren moeten worden geruimd.”

,,Dit noodlot mag en kan niet gebeuren!!!”

,,Het enige wat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer wij, als stichting eigenaar worden van de grond. Dan mag het asiel, het levenswerk van Peter blijven bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijven we ook in de toekomst, in dit schimmige stukje Spanje een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte lieverds.”

,,Om de grond te kunnen kopen hebben we een enorm bedrag nodig. We proberen via allerlei kanalen dit bedrag van maar liefst €165.000 euro bij elkaar te krijgen…maar de realiteit is, zonder de hulp van onze achterban, zonder uw hulp gaan we het niet redden.”

Bekende en onbekende Nederlanders steken de helpende hand uit. Met ambassadeurs als Telegraaf-columnist Rob Hoogland, Natasja Froger en André en Monique Hazes is de actie goed op gang gekomen. Ook achter de schermen is een team bezig die Irma Neijman met raad en daad bijstaat.

View this post on Instagram

‼️‼️Posted @withrepost • @animalinneed Een nachtmerrie 😢😢 HELP HELP HELP!!!! Alweer bijna drie maanden geleden stierf onze held Peter Koekebakker. Het gemis is nog iedere dag schrijnend pijnlijk aanwezig. Deze dag, zijn dood…het sloeg ons allemaal lam, we voelden ons verloren maar met het hele team zijn we door gegaan met zijn levenswerk, het redden van de zwakste, het redden van de honden! Maar waar we niet op waren voorbereid is alles wat er na die gitzwarte dag nog aan ellende komen zou. De eigenaar van de grond waar het asiel op staat, plaatste op de dag van Peter zijn crematie, een dag na het overlijden een ‘te koop’ bord op het asiel. Alle mondelinge toezeggingen waren voor hem tezamen met Peter gestorven. De wreedheid van dit gebaar sloeg bij ons allemaal in als een bom. Nog kapot van verdriet kwam daar op die dag een knagende, groeiende en immense angst bij. De verantwoordelijkheid om honderden geredde honden, paarden,ezels enz niet de dood te laten vinden is een last die we als team al maanden proberen te dragen. We hebben de laatste maanden er alles aan gedaan om een oplossing te zoeken maar de eigenaar wil niets anders dan de grond verkopen. En als wij het niet kopen…dan verkoopt hij het aan de eerste beste bieder die het hebben wil… en zullen alle dieren moeten worden geruimd. Dit noodlot mag en kan niet gebeuren!!! Het enige wat de dieren veilig kan houden en van de dood kan redden is wanneer wij, als stichting eigenaar worden van de grond. Dan mag het asiel, het levenswerk van Peter blijven bestaan. Dan zijn alle dieren veilig en blijven we ook in de toekomst, in dit schimmige stukje Spanje een veilige haven voor zoveel onschuldige gedumpte lieverds. Om de grond te kunnen kopen hebben we een enorm bedrag nodig. We proberen via allerlei kanalen dit bedrag van maar liefst €165.000 euro bij elkaar te krijgen…maar de realiteit is, zonder de hulp van onze achterban, zonder uw hulp gaan we het niet redden. We begrijpen heel goed dat we veel van u vragen, echter dit bericht is van levensbelang…zonder uw hulp zijn zoveel dieren verloren. Wat kunt u doen? We hebben geld nodig! Voor €15,- kunnen wij één vierkante meter van de grond kopen

A post shared by 𝑴𝒐𝒏𝒊𝑸𝒖𝒆 𝑵𝒐𝒆̈𝒍 (@moniquenoell) on