Bekend Nederland reageert geschokt op vertrek Piet Paulusma

Door: Hans Jacobs
04-02-2019

De plotselinge aankondiging van het vertrek van Piet Paulusma bij SBS 6 heeft een ware schokgolf binnen bekend Nederland veroorzaakt. Na 23 jaar Piet’s Weerbericht te hebben gepresenteerd, werd vandaag bekend dat John de Mol volgend jaar doorgaat zónder de weersvoorspeller uit Friesland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Wow! Een donderslag bij heldere hemel! Piet Paulusma stopt bij SBS en oud-collega’s Amara Onwuka en Dennis Wilt stappen over… Ik ben toch nog het meest in shock dat Piets Weer bij SBS 6 stopt… Na 23 jaar… Het is een weericoon!” zegt voormalig RTL-weervrouw Helga van Leur.

Radio DJ Domien Verschuur ziet dat Talpa de bezem door SBS aan het halen is. Volgens Domien was Paulusma het boegbeeld van het oude SBS.

Volgens RTL Boulevard-deskundige Eric de Munck mag iedereen zich zorgen maken die bij SBS 6 werkzaam is. ,,Als zelfs Piet Paulusma na 23 jaar geslachtofferd kan worden door John de Mol is er echt níemand meer veilig bij SBS 6”, schreef hij op Twitter.

Maar ook Hart van Nederland-presentatrices Evelien de Bruijn en Gallyon van Vessem en journalist Renze Klamer steken Piet een hart onder de riem. Ze vinden hem vooral een ,,icoon” dat mede om zijn gevleugelde groet ,,oant moarn” gemist zal worden.

 

Meer DenD