Bekende Nederlanders twitteren over ingaan avondklok

Door: DitjesDatjes
23-01-2021

Meerdere bekende Nederlanders hebben zaterdagavond een tweet gewijd aan de avondklok. Die ging om 21.00 uur voor het eerst in. Om het coronavirus een halt toe te roepen, mogen mensen tussen die tijd en 04.30 uur niet op straat zijn, tenzij daarvoor een geldige reden is.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Eén van die geldige redenen is het uitlaten van een huisdier. Schrijfster Heleen van Royen kon daardoor ook na 21.00 uur legitiem de straat op. “Het is best gezellig op straat”, schrijft ze op Twitter, met bijgevoegd een foto van drie honden met hun baasjes.

Radio-dj Frank van der Lende laat weten dat hij binnen is, terwijl Tim Hofman zijn volgers een “gelukkig nieuw avondklok” wenst. Özcan Akyol vraagt zich op zijn beurt weer af of de meldkamer al is platgebeld, aangezien mensen die na 21.00 uur onnodig op straat zijn een boete riskeren. Ook Halina Reijn reageert op de avondklok en vraagt zich, met een knipoog, al na een half uur na het ingaan van de avondklok af “hoe het tot nu gaat”.

Niet alleen op Twitter, maar ook op andere sociale kanalen reageren bekende Nederlanders op het ingaan van de avondklok. De regeling geldt tot 10 februari 04.30 uur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD