Bekende van Jomanda onthult: ‘Zo slecht gaat het in Canada met haar’

Jomanda in Canada
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Zonder een adres achter te laten vertrok Jomanda elf jaar geleden uit Nederland en begon een nieuw leven in Canada. Sindsdien leidt ze een anoniem bestaan en heeft ze met slechts een paar mensen contact. Medium Robbert van den Broeke vertelt hoe het nu met Jomanda gaat.

Openhartig telefoongesprek

Twee documentaires over het leven van Jomanda zouden afgelopen maand het mysterie ontrafelen. Maar de makers van beide documentaires is het niet gelukt om haar voor de camera te krijgen. Zelfs Tineke de Nooij en Johan Vlemmix, die vroeger tot haar vrienden behoorden, mochten van Jomanda niet binnenkomen.

Medium Robbert van den Broeke is één van de weinigen die momenteel nog contact met haar heeft. Hoewel de twee elkaar nog nooit persoonlijk ontmoet hebben, heeft Jomanda onlangs in een openhartig telefoongesprek verteld hoe het momenteel met haar gaat.

Lichamelijke klachten en eenzaamheid

,,Ze sprak zonder enige terughoudendheid met me”, vertelt Robbert aan weekblad Privé. In het gesprek gaf Jomanda aan naar Canada te zijn vertrokken omdat ze de moordende kritiek niet meer aan kon.

Maar eenmaal in Canada kreeg Jomanda ook te kampen met lichamelijke klachten. ,,Ze viel kilo’s af. Eten kon ze nauwelijks. Ze kreeg vloeibare voeding, die ze zichzelf met een theelepeltje toediende”, onthult Robbert.

Inmiddels gaat het weer wat beter met haar, maar de meeste tijd brengt ze binnen de muren van haar woning in eenzaamheid door. Alleen één vriendin is welkom in haar woning. Zij verzorgt Jomanda, doet de boodschappen en runt voor zover dat nodig is haar huishouden. Robbert zou haar ook graag willen helpen. ,,Die persoonlijke ontmoeting gaat er ook komen, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Ik wil dolgraag met Jomanda praten over wat er de afgelopen jaren gebeurd is en als het nodig is, wil ik haar helpen.”

Tags

CanadaJohan VlemmixJomandaTineke de Nooij

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie