Bekijk HIER de uitgelekte vakantiefoto’s van de koninklijke familie

Vakantiefoto's Willem Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Eva Steins

Wat Willem-Alexander afgelopen zomer in Duitsland lukte, gaat nu voor hem in Oostenrijk mis. De koning beval de Duitsers succesvol de vrolijke vakantiekiekjes van hem en zijn gezin in Griekenland te verwijderen. Nu zijn er weer vakantiefoto’s van de Oranjes uitgelekt. En die staan nog steeds online…

Mediacode

Iedereen in Nederland heeft recht op privacy. Ook als je ‘van Oranje’ als achternaam hebt. Toch gaat dit in de praktijk anders in zijn werk. Daarom kondigde het Koninklijk Huis in 2005 de mediacode af. Deze code zorgt ervoor dat foto’s van het paar niet zomaar verspreid mogen worden, met als doel ”de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis te beschermen”.

Vaak zijn rechtszaken aangespannen tegen media die vakantie- of andere privéfoto’s van de Oranjes hadden gepubliceerd. Zo ook afgelopen zomer, toen koningin Máxima in bikini gefotografeerd werd door Bild.

De koning beval het Duitse magazine de foto’s te verwijderen, aangezien deze in strijd waren met de afgekondigde mediacode.

LEES OOK:

Nieuwe niets verhullende vakantiekiekjes Máxima en Willem-Alexander opgedoken

Nieuwe foto’s

Waar het Willem-Alexander toen lukte met de Duitsers, loopt hij nu weer tegen hetzelfde probleem aan met Oostenrijkers. Er zijn foto’s naar buiten gekomen van een ’top secret’ vakantie van de Oranjes in 2017.

De Oostenrijkers negeren hierbij het bevel van Willem-Alexander om privéfoto’s van de Koninklijke familie offline te halen. De foto’s van het shop uitje van de familie in 2017 staat nog steeds online.

Bekijk de foto’s hier

Tags

GRIEKENLANDMAXIMAMEDIACODEORANJE BOVENUITGELEKTWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck