‘Belaagde fotograaf Lunteren heeft overal pijn’

Door: DitjesDatjes
20-04-2021

Persfotograaf Timothy en zijn vriendin zijn maandagavond in Lunteren met hun auto door een shovel in de sloot geduwd nadat ze waren bedreigd door een groep omstanders. Dat stelt hij op Omroep Gelderland. Hij was in de Gelderse plaats om een autobrand te fotograferen en werd, zo stelt hij, bedreigd door vier mensen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Volgens Omroep Gelderland heeft de politie twee mensen aangehouden, onder wie de bestuurder van de shovel. De politie in de regio is de hele ochtend al niet bereikbaar om het verhaal, dat maandagavond al via Omroep Gelderland naar buiten kwam, te bevestigen of toe te lichten.

“Ik ging er heen om foto’s te maken. Ik stond tegenover een oprit aan de andere kant van de Krommehoekseweg. Toen zag ik vier personen van het terrein afkomen. Die bedreigden me. Met doodsbedreigingen”, tekent Omroep Gelderland op uit de mond van Timothy. Ik heb overal pijn, ik heb spierpijn, rugpijn. Mijn rug is beschadigd door glas van de autoruit. Ik kan dus ook nergens tegenaan zitten.”

Hij belde de politie, maar zag lichten op zich afkomen, schrijft de omroep. “Tot ze zo’n 20 meter voor me waren, toen zag ik dat het een shovel was. Die heeft me met auto en al opgetild en even verderop weggezet. Met een wiel op de rand van de sloot. Daarna is de shovel weer naar achteren gereden. Toen kwamen die vier personen met stokken op de auto af en sloegen de ruiten stuk.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD