Belastingbetaler draait op voor lol Songfestival

Eurovisie songfestival
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Nog geen twaalf uur na de bekendmaking dat Rotterdam de stad is die het songfestival moet gaan organiseren, komt de aap uit de mouw. De belastingbetaler draait op voor de kosten van het miljoenen verslindende liedjesfestijn.

NPO-voorzitter Rijxman heeft gisteravond al aangekondigd dat ze opnieuw bij premier Rutte langsgaat om te bedelen voor geld. Het zou mogelijk kunnen oplopen tot een bedrag van mogelijk 20 miljoen euro.

„Het Eurovisiesongfestival is een feest van en voor Nederlanders. Het geld zullen we dan ook aan Den Haag gaan vragen”, kondigde Rijkman gisteravond bij Eva Jinek aan.

Daar blijft het echter niet bij. Want ook het Rotterdamse gemeentebestuur heeft de raad al vertrouwelijk geïnformeerd over de kosten. Gespeculeerd wordt dat ook Rotterdam diep in de buidel gaat tasten: 15 miljoen euro.

Gaan we er ook nog aan verdienen? Imagoverbetering bijvoorbeeld, dankzij de wereldwijde aandacht tijdens de drie avondjes euroliedjes. Meer bestedingen in de horeca?

Premier Rutte staat met de rug tegen de muur. Want de organisatie van het songfestival komt op het moment dat zijn kabinet opnieuw hard wil ingrijpen in Hilversum. Hij kan bijna geen nee zeggen. Dat geldt ook voor de burgers die hun belastingcenten zien wegstromen door de Maas naar Ahoy.

Tags

EUROVISIESONGFESTIVALROTTERDAMSHULA RIJXMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck