Belg over Rutte en De Jonge: zoveel sloomheid nooit gezien

Clouseau even tot hier
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Belgische zanger Koen Wauters van Clouseau was gisteravond vernietigend over het Nederlandse coronabeleid van het kabinet-Rutte. ‘Zoveel sloomheid nooit gezien, ‘ze staan alweer voor aap’ en Sinterklaas is nog geloofwaardiger…

In het sarische pergramma Even tot hier werden mokerslagen uitgedeeld door het Belgische Clouseau. Op de muziek van ‘Daar gaat ze’ werden de Nederlandse ministers Rutte en De Jonge op de hak genomen. De scherpte van de Belg komt bovenop de kritiek die er toch al bestaat over de nieuwe ingrepen en de avond lockdown.

Sloomheid

Daar staan ze en zoveel sloomheid heb ik nooit gezien. Daar gaan ze, waar hebben jullie hen toch aan verdiend. Aanstaande zaterdag was toch jullie lockdown klaar. Nu staan ze alweer, alweer voor aap want nee het is toch niet waar. Ze hadden maandag toch gezegd dat het tij nog wel ten goede keert.

Volgens Clouseau is corona te sterk en het Nederlandse kabinetsbeleid te slap en is er verwarring of er nu wel of niet Code Zwart dreigt in de Nederlandse ziekenhuizen.

Pleasen

‘Als u de basisregels echt, alle 17 maar respecteert, ongefundeerd, En steeds weer vertelden zij over de harde klap. Steeds bleek weer, corona is te sterk en zij te slap, niet kiezen want Code zwart is echt nog niet dichtbij, steeds pleasen, met mooie woorden die onhaalbaar zijn.’

Helemaal pijnlijk wordt het als Clouseau zingt dat de ‘Spaanse meneer’, waarmee hij Sinterklaas bedoelt, ‘geloofwaardiger is dan de hoeders van dit land’.

‘Er komt hier nooit 2G beleid en een nieuwe lockdown dat nooit meer. De mondkap is verleden tijd, al die toezeggingen telkens weer, iedereen keer, ongegeneerd, Daar staan ze, steeds weer een beetje onslagvaardiger, die Spaanse meneer (Sinterklaas) die is nog geloofwaardiger, ze zijn de hoeders van dit land maar je hebt er nul de botten aan. Wij Belgen vinden het plezant dat wij pas om 11 uur buiten staan, dus snel hiervandaan.’

Na de drie coupletten brak Clouseau het optreden af en verlieten ze met de vaste pianist van Even tot Hier, Miguel Wiels, het podium tot grote hilariteit overigens.

Tags

CLOUSEAUCORONAEVEN TOT HIERHUGO DE JONGELOCKDOWNMARK RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck