Belgisch koningshuis feliciteert sporter met bronzen medaille

Door: DitjesDatjes
27-07-2021

Ook een bronzen medaille op de Olympische Spelen is genoeg voor een felicitatie van het Belgische koningshuis. Op Twitter werd judoka Matthias Casse gefeliciteerd met zijn bronzen plak, die hij won na winst tegen de Georgiër Tato Grigalasjvili.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Casse sleepte de tweede olympische medaille binnen voor België. Eerder won wielrenner Wout van Aert zilver bij de wegrace. Ook op die medaille werd verheugd gereageerd door het Belgisch koningshuis. België staat door de twee medailles op de 36e plaats in de medaillestand. Dat is iets lager dan Nederland, dat op de 31e plaats staat met drie zilveren medailles.

De Nederlandse sporters die een zilveren medaille hebben gewonnen zijn overigens nog niet op sociale media gefeliciteerd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zij sturen gewoonlijk pas een boodschap aan sporters als zij een gouden medaille winnen tijdens de Olympische of Paralympische Spelen of een eerste plaats halen op een wereldkampioenschap. Die felicitaties worden daarna soms ook openbaar gemaakt via de sociale media van het Koninklijk Huis, zoals Instagram, Facebook of Twitter.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD