Belgische koning Filip woensdag naar Oman

Door: DitjesDatjes
14-01-2020

De Belgische koning Filip reist woensdag naar Oman om in navolging van leden van andere koningshuizen zijn medeleven te betuigen aan de nieuwe sultan Haitham met het overlijden van zijn neef en voorganger sultan Qaboos. Dat heeft het Belgische hof laten weten.

Filip moet vanwege zijn reis aan Oman een bezoek afzeggen aan de provincie Luik die voor woensdag op de agenda stond. Koningin Mathilde gaat nu alleen naar Luik. Dinsdag ontvangt Filip eerst nog op het paleis in Laken de Jordaanse koning Abdullah en is hij aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie.

Verschillende buitenlandse staatshoofden gingen Filip al voor met een bezoek aan Oman. Koning Willem-Alexander bezocht de nieuwe sultan zondag en ook onder anderen de Britse prins Charles, koning Hamad van Bahrein, emir Tamim van Qatar, emir Sabah van Koeweit en de kroonprins van Abu Dhabi namens de Verenigde Arabische Emiraten betuigden hun deelneming. Maandagavond was het de beurt aan koning Felipe van Spanje.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen