Belgische prins onder vuur na ‘feestvakantie’ in Spanje

Prins Joachim
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

De Belgische prins Joachim ligt flink onder vuur. De 28-jarige neef van koning Filip reisde vorige week naar de Spaanse Cordoba, feestte daar flink en werd besmet met het coronavirus. De Spaanse politie doet nu onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Geen stage, maar vriendin

Joachim zou voor zijn stage bij een bedrijf naar Spanje gaan, maar besteedde zijn tijd daar aan feesten en andere sociale activiteiten. Zowel Belgische als Franse media proberen nu te achterhalen wat er precies gebeurde in de aantal dagen dat Joachim in Spanje. Naar verluidt had het reisje niet te maken met een stage, maar met zijn vriendin Victoria Ortiz. Dat meldt de krant El País.

Regels overtreden


De Belgische krant Het Nieuwsblad kan dat bevestigen. Zij weet dat de vader van Victoria de prins had uitgenodigd om naar hen te komen in Cordoba, voor een feest voor de dertigste verjaardag van Victoria. Omdat mensen zonder goede reden nu niet Spanje binnen mochten, zou de moeder van Victoria een arbeidsconract hebben gereld voor Joachim zodat hij met een ‘dringende reden’ naar Spanje mocht. Volgens de maatregelen rondom het coronavirus moet iedereen die Spanje binnenkomt eerst 14 dagen in quarantaine, maar dat heeft de prins niet gedaan. Ook negeerde hij het verbod op te reizen tussen verschillende Spaanse regio’s.

Wat Belgen vooral willen weten is wat de ouders van Joachim, prinses Astrid en prins Lorenz, wisten van de reisplannen van hun zoon. Heeft hij ook tegen hen beweerd voor stage te gaan of wisten zij van het feest?

De prins heeft inmiddels zijn excuses aangeboden, maar is dat genoeg om het imago van de Belgische koninklijke familie te redden?

Tags

JOACHIMPRINS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck