Belgische viroloog: Festivals gaan deze zomer nog niet door

Door: DitjesDatjes
26-03-2020

De kans is heel klein dat er deze zomer al grote festivals als Rock Werchter en Tomorrowland kunnen plaatsvinden. Dat stelt Marc van Ranst, de meest gezaghebbende viroloog van België, in een interview met de VRT.

“Pas wanneer de piek van de coronacrisis is vastgesteld, kan er overwogen worden om de maatregelen gefaseerd terug te schroeven”, legt Van Ranst uit. “Er gaan heel wat maatregelen afgebouwd kunnen worden wanneer we de piek van de epidemie hebben gezien. Dan kan je een deftige voorspelling doen. We gaan de maatregelen in schuifjes de-escaleren. Maar grote massamanifestaties gaan helemaal op het einde komen van de maatregelen die we gaan terugschroeven.”

Hij ziet grote festivals als Rock Werchter of Tomorrowland pas weer in september of oktober doorgaan. “Wanneer je wilt spreken van een volledige normalisatie, dan denk ik dat we moeten wachten op het vaccin dat er gaat komen. Dat is minstens een jaar. Deze epidemie gaat voorbij, maar dan gaan we geheid een volgende golf krijgen en die moeten we ook overleven zonder een vaccin.”

In Nederland zijn alle grote evenementen afgelast tot 1 juni. Organisatoren van grote festivals als Pinkpop, Lowlands en Down the Rabbit Hole zeiden eerder deze week ervan uit te gaan dat deze in principe doorgaan, als er geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen