Bella Ramsey: aandacht voor non-binaire acteurs bij awardshows

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Bella Ramsey vraagt om “meer ruimte” voor non-binaire acteurs bij prijsuitreikingen. De The Last of Us-ster, die zelf dit jaar onthulde genderfluïde te zijn, zegt in een interview met Vanity Fair dat een aanpassing in de categorieën voor minder ongemak zal zorgen.

Ramsey bekent in het gesprek zelf een ongemakkelijk moment te hebben beleefd tijdens het inschrijven voor de Emmy Awards. “De categorieën voelen op dit moment extreem gendergebonden aan”, aldus Ramsey, die zich uiteindelijk aanmeldde in de categorie actrice, terwijl de artiest zichzelf zo niet identificeert.

“Ik wil niet dat beperkingen in de taal een reden zijn dat non-binaire acteurs zoals ik niet gevierd kunnen worden”, zei Ramsey. Erover praten kan mogelijk uitkomst bieden, denkt Ramsey. “Het kan een gesprek openen over hoe het voelt, maar ook duidelijk maken dat het vinden van alternatieven erg complex is.”

Ramsey, die ook bekend is uit Game of Trones, gaf in een eerder interview met The New York Times aan op officiële documenten bij geslacht het vakje ‘non-binair’ aan te vinken. “Ik ben eigenlijk gewoon een persoon. Ik hou er niet per se van om daar een gender aan te hangen.” Hoe mensen de acteur aanspreken vindt Ramsey niet belangrijk. “In termen van voornaamwoorden kan het me echt niets schelen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie