Ben Cramer kreeg eerste acteerklus in veertien jaar

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Ben Cramer speelt verschijnt voor het eerst sinds 2007 weer op televisie als acteur. Hij is te zien in de film ‘Herman Vermoordt Mensen’.

Ben Cramer is morgen te zien in de film ‘Herman Vermoordt Mensen’. Het is zijn eerste acteerklus sinds 2007. Hij vindt zelf immers niet dat je fulltime acteur moet worden. In een interview vertelde hij: ,,Je moet ervoor gevraagd worden. De persoon die het verhaal schrijft, moet jou in de rol zien. Zo zag de persoon die ‘Herman Vermoordt Mensen’ schreef mij in de rol van Frits van Dongen, door een rol die ik in Westenwind speelde. Ik speel overigens geen grote rol in deze film, hoor.” Hij speelde tussen 1999 en 2001 in de dramaserie Westenwind. Over de rol in ‘Herman Vermoordt Mensen’ vult Cramer nog aan: ,,Ik speel overigens geen grote rol in deze film, hoor.”

The Phantom of the Opera

Naast films en series, heeft Cramer ook gespeeld in verscheidene musicals. De eerste die hij aandeed was ‘The Phantom of the Opera’ in 1993, wat hij nog steeds als zijn grootste succes beschouwd: ,,Dat verbaasde vriend en vijand. Het was hartstikke leuk dat vanuit het keurslijf dat ik sinds 1967 had opgebouwd, een compleet andere kant op ben gegaan, zonder het andere te verwaarlozen.” Toch is er nog één rol die hij graag zou spelen, de rol van Javert in Les Misérables: ,,Die rol is de eerste keer naar Ernst Daniël Smid gegaan en de tweede keer naar Wim van den Driessche. Ik betwijfel dat ik de rol nog een keer krijg, maar zeg nóóit nooit. Het is een tijdloze rol en kan prima door iemand van mijn leeftijd ingevuld worden.”

Fockeline Ouwerkerk

Naast Ben Cramer spelen ook acteurs Aus Greidanus en Fockeline Ouwerkerk in de film ‘Herman Vermoordt Mensen’. De film wordt morgenavond om 20.25 uur uitgezonden op NPO3.

Tags

ACTERENACTEURBEN CRAMERERNST DANIËL SMIDFILMFOCKELINE OUWERKERKLES MISÉRABLESTHE PHANTOM OF THE OPERAWESTENWIND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck