Bert Visscher gaat in september eindelijk voor 100e keer Carré

Door: DitjesDatjes
25-07-2021

De Groningse cabaretier Bert Visscher gaat half september eindelijk voor de honderdste maal een avond in Theater Carré in Amsterdam staan. De 60-jarige komiek stond op het punt de mijlpaal te behalen toen half maart 2020 alle theaters moesten sluiten vanwege de coronapandemie.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Visscher gaat nu op 17, 18 en 19 september eindelijk de Amsterdamse reeks van zijn voorstelling Hij wordt vanzelf moe afmaken. Aan het slot van deze reeks viert hij zijn honderdste show in Carré. Zijn management laat weten dat hier “zeker aandacht aan gaat worden besteed” maar kan nog niet zeggen in welke vorm.

Behalve in Amsterdam haalt Visscher in september ook nog voorstellingen in Sneek, Cuyk en Groningen in. De kaartverkoop voor deze laatste maand Hij wordt vanzelf moe is van start gegaan.

Toon, Herman en Freek

De Groninger staat met zijn mijlpaal in een rijtje van amper tien grote artiesten die honderd keer of meer solo op het enorme podium van de theatertempel aan de Amstel stonden. De recordhouder is Toon Hermans, die 550 maal optrad in Carré. Op de tweede plek staat Herman van Veen (meer dan 500), brons is voor Freek de Jonge (net geen 300).

De Jonge stond overigens van alle Nederlandse komieken het meest op het toneel in Carré; in totaal meer dan zeshonderd keer. Maar ruim de helft van deze optredens deed hij samen met Bram Vermeulen als het duo Neerlands Hoop (1968-1979).

 

BuzzE

 

 

Meer DenD