Beslaglegging op landhuis van DJ Afrojack?!

Afrojack
Door: Lies Jansen
13-07-2020

Hoewel de advocaat van Afrojack eerder in de media duidelijk maakte dat de deejay alle medewerking zal verlenen, is er nu een drastische maatregel genomen. De 32-jarige deejay zou problemen met de Belastingdienst nog niet hebben opgelost. Problemen die zouden gaan om ‘miljoenen’ euro’s. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Onderzoek door Belastingdienst

Een onderzoek vanuit de Belastingdienst naar belastingfraude door een adviseur van Afrojack, levert voor de deejay niet veel goeds op. Eerder was de maatregel voor Afrojack een navordering van inkomstenbelasting, over de jaren 2012 tot en met 2014. Deze navordering kende een waarde van bijna 2,4 miljoen euro. 

Landhuis ter waarde van vier miljoen euro

Afrojack vroeg na het niet-betalen van de aanmaningen, uitstel bij de ficus. Echter, wees deze de aanvraag af. Nu ook betalingen voor de jaren 2015 en 2016 erbij worden opgeteld, worden de kosten wel erg hoog voor Afrojack. Om alsnog zeker te zijn van het betalen van de belastingen, is er beslag laten leggen op het landhuis van Afrojack. Het landhuis in Leersum kent een waarde van vier miljoen euro. 

Hypothecaire inschrijving

Bekendeburen maakte duidelijk te beschikken over een document waar al deze informatie in zou staan. Zo zou de Belastingdienst deze beslaglegging op het landhuis hebben gedaan door middel van een hypothecaire inschrijving van vier miljoen. 

Meer DenD