Bestolen Thomas krijgt nieuwe Tour-trofee

LONDEN – Geraint Thomas kan thuis op de schoorsteen weer de trofee zetten die hoort bij het winnen van de Tour de France. De beker die hij afgelopen zomer op het podium in Parijs had gekregen, werd in september gestolen. Tourorganisator ASO regelde een nieuwe trofee, die Thomas zondag ontving.

De 32-jarige wielrenner uit Wales pronkt op een foto op Twitter vol trots met de beker. Niet Chris Froome, maar Thomas bekroonde afgelopen zomer in de Tour de France het dominante ploegwerk van Sky. De Welshman versloeg ook Tom Dumoulin, die net als in de Giro als tweede eindigde, en won zo voor het eerst een grote ronde.

Sky leende de trofeeën die horen bij de zeges van Froome in de Vuelta van 2017 en de Giro van 2018 en de Tour-beker van Thomas uit aan de Italiaanse fietsproducent Pinarello, die de prijzen tentoonstelde tijdens The Cycle Show in Birmingham. De organisatoren ontdekten na afloop van het driedaagse evenement dat de prijs van Thomas was verdwenen. De beker werd niet teruggevonden en dus kreeg de Welshman een nieuw exemplaar van de organiserende ASO.

 

BUZZS