Bestorming Area 51. Amerika houdt adem in

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Al maanden hebben Amerikanen het over de bestorming van Area 51. Bijna twee miljoen mensen hadden zich via Facebook aangemeld om gezamenlijk de legerbasis binnen te dringen. Zij willen eindelijk weten of de Amerikaanse autoriteiten daar UFO’s of aliens verborgen houden.

Camper

Om drie uur ’s middags lokale tijd, in Nederland is negen uur later, is de bestorming gepland. Hoewel dus twee miljoen mensen zich hebben opgegeven zijn er pas 1500 Amerikanen gearriveerd. Een aantal van hen zijn al een aantal dagen geleden aangekomen en verblijven in kleine kampjes die ze zelf langs de weg hebben gemaakt. Ze hebben hun tent opgezet of zijn met de camper gekomen.

Al tientallen jaren gaan er geruchten rond dat de Amerikaanse autoriteiten UFO’s en aliens verbergen in de legerbasis. Area 51 is niet toegankelijk voor burgers en wordt streng beveiligd. Die geheimzinnigheid rondom de basis zorgt ervoor dat de samenzweringstheorieën door veel Amerikanen worden geloofd, en de omgeving van Area 51 erg populair is bij complotdenkers. De snelweg Highway 375, die naar de basis leidt, is zelfs omgedoopt tot Extraterrestrial (buitenaardse) Highway.

Youtubers

Wie precies weten wat er met de bestormers kan gebeuren zijn de Nederlandse Ties en Govert. De twee Youtubers werden vorige week opgepakt toen ze naar Area 51 gingen, en een aantal stopborden negeerden. Ze waren binnengedrongen in het buitengebied van Area 51, waar geen burgers mogen komen. De twee twintigers zaten enkele dagen vast en moesten een boete betalen van 4500 dollar.

Tags

ALIENSAREA 51UFO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck