Betekent ‘bouwval’ Chateau Marillaux de ondergang van de Meilandjes?

Chateau Meiland
Door: Eva Steins
04-12-2020

Het grote succes van de familie Meiland kwam toen zij in 2019 vertrokken naar Frankrijk. De familie kocht een oud kasteel en toverde de bouwval om in een prachtig chateau. Nu hun Franse avontuur erop zit en zij terugkeerden naar Nederland lijken zij maar niet af te kunnen komen van het chateau en wordt de ene na de andere prijsverlaging doorgevoerd. Waarom wil de verkoop maar niet lukken?

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het pareltje van de familie ‘Chateau Marillaux’ staat al enige tijd te koop, maar er lijken nog maar weinig gegadigden te zijn. De familie Meiland verlaagden de prijs van het chateau eerder al enorm: de vraagprijs werd van 1.250.000 euro verlaagd naar 998.000 euro. Ondanks deze enorme daling is het chateau nog steeds niet in de interesse van de koper gevallen.

Bouwval

Waarom gaat de verkoop van het chateau, ondanks het daverende succes van de familie, zo slecht? Volgens Bart Ettekoven heeft het ermee te maken dat de vraagprijs veel te hoog is, voor wat hij een ‘bouwval’ noemt.

Aan tafel bij Shownieuws sprak Ettekoven van schande dat de familie het bouwval voor zo veel geld proberen te slijten. ,,Wat zij zegt staat lijnrecht tegenover wat we op televisie zien, want als je daar drie keer hoest, dan vallen er drie lampen van het plafond af. Als er een lekkage is, wordt er even overheen geschilderd, maar de lekkage wordt niet opgelost”.

Volgens hem helpt het niet mee dat heel Nederland Martien’s klus capriolen heeft kunnen volgen, die vaak voor hilarisch maar weinig professioneel beeld zorgden.

,,Ik wil niet heel vervelend zijn, maar door die soap hebben we Martien daar zien klussen. Ze moet dan niet zeggen dat het daar allemaal tiptop en goed onderhouden is. We hebben het allemaal gezien.”

LEES OOK:

Kaching: DIT zouden de Meilandjes per aflevering verdienen

Prijs

Ook op de website waar het chateau verkocht wordt ontstaat een bijzondere ontwikkeling. Waar eerst altijd een prijs vernoemd werd, is de tekst nu veranderd naar een suggestievere zin. ‘Raadpleeg ons’ valt nu te lezen op de plek waar normaal het fikse bedrag van 998.000 te zien was. Is de familie bang dat de prijs de eventuele koper afschrikt?

Meer DenD