Betrapt! ‘Sylvana Simons heeft vals adres’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Sylvana Simons heeft heel wat uit te leggen aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Als Amsterdams gemeenteraadslid moet ze in Amsterdam wonen, maar stiekem woont Sylvana gewoon in haar huis in Duivendrecht. Het adres dat ze bij de gemeenteraad heeft opgegeven, blijkt dat van een oude woonboot te zijn.

Hippies

De woonboot ligt in straat vol met puin, en de woonboot zelf ziet er verouderd uit, weet weekblad Privé. ,,De voordeur van de woonark is nauwelijks toegankelijk en wordt belemmerd door een arsenaal aan fietsen”, staat in het weekblad. ,,De omgeving doet denken aan een enclave van hippies, waar bepaald niet het beleid van afvalscheiding wordt gehanteerd.

Buurtbewoners denken niet dat de omstreden politicus daar woont. ,,Daar lopen mensen in en uit. Wat daar allemaal gebeurt, ik wil het ook niet weten”, vertelt een buurman. Een ander vertelt ,,Nee, die bekende mevrouw van de Zwarte Pieten hebben we hier nog nooit gezien. Ik kan me ook niet voorstellen wie daar woont. Voor mij is het sowieso abracadabra, zeker omdat er altijd zo veel fietsen staan.”

Bedrijf

Volgens de Kamer van Koophandel zou de onderneming van ene Ludo Keizer in de woonboot zijn gevestigd. Privé heeft hem benaderd, maar hij wil niet veel zeggen over de verwarrende situatie. ,,Het klopt dat ik hier mijn bedrijf run. Overigens laat ik het hierbij. Je moet bij mevrouw Simons zijn, niet bij mij”, zei hij tegen het weekblad.

Inmiddels heeft het nieuws over het valse adres van Sylvania Femke Halsema bereikt. ,,Sylvana Simons heeft een melding gedaan van deze situatie bij de voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Femke Halsema. Simons heeft laten weten vanwege een verbouwing tijdelijk niet op haar adres in Amsterdam te wonen”, luidt de verklaring van het Amsterdamse gemeentebestuur. ,,De burgemeester heeft haar gewezen op de woonplicht die zij heeft als raadslid van de gemeente Amsterdam, maar respecteert de omstandigheden als deze moet duren.”
Halsema zou een afspraak met Sylvana hebben gemaakt en moet binnen een kort termijn in Amsterdam gaan wonen. Als dit niet gebeurt kan Halsema Sylvana uit de gemeenteraad zetten.

 

Tags

AMSTERDAMFEMKE HALSEMAGEMEENTERAADHUISSYLVANA SIMONSTHUISWONINGWOONBOOT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck