Betty White overleed op 99-jarige leeftijd

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Kees van der Made

Golden Girls-actrice Betty White is niet meer. Dat werd gisteravond kort voor de jaarwisseling bekend.

Daags voor haar honderdste verjaardag overleed Betty White gisteravond. Kort voor de jaarwisseling werd dat nieuws bekend. White was, volgens het Guinness Book of Records, de langst werkende en één van de oudste nog werkende actrices in Hollywood. Haar laatste werk dateert uit 2019. De actrice begon haar illustere carrière aan het einde van de jaren dertig.

Eerste vrouw

Ze behaalde in haar leven grote successen. Één van die successen was ‘The Golden Girls’. Voor die serie ontving ze haar vierde Emmy Award. In 1975 kreeg ze haar eerste Emmy. In 1983 won ze als eerste vrouw een Emmy als beste presentatrice. In totaal ontving ze er zeven en was ze er voor nog eens zestien genomineerd. Haar laatste Emmy ontving ze in 2015 en betrof een Oeuvre Award. De actrice heeft tussen 1983 en 2011 ook zeven boeken geschreven en in 1952 werd ze de eerste vrouwelijke Amerikaanse televisieproducent voor de sitcom ‘Life with Elizabeth’.

‘We gaan je missen Betty’

Op de sociale media laten veel bekende mensen weten dat ze White zullen gaan missen. Oprah Winfrey laat via Twitter weten: ‘We vieren 99 jaar van jouw liefde op de planeet. Bedankt Betty White.’ Topher Grace zegt: ‘Ik zal altijd dankbaar zijn dat ik met haar mocht werken, toen ze mijn oma speelde in ‘That 70’s Show’’. Ryan Reynolds, die met haar werkte tijdens ‘The Proposal’ was al sinds kind fan van de actrice: ‘De wereld ziet er een beetje anders uit nu. Ze was groots in het trotseren van de verwachting. Het lukte haar om heel oud te worden en, op een bepaalde manier, niet oud genoeg. We gaan je missen Betty.’

Tags

BETTY WHITEEMMY AWARDSHOLLYWOODOPRAH WINFREYPRESENTATRICERYAN REYNOLDS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck