Bewierookte modeprins Martijn N. in verdachtenbank

Marijn Nekoui
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De creativiteit van modeprins Martijn N. werd omarmd door topbedrijven, die een graantje wilden meepikken. Zakenblad Forbes zette hem zelfs in een van de toplijstjes. Hoe hoger je klimt, hoe dieper je kunt vallen. Want de 33-jarige oud-directeur van het modeplatform MOAM wordt mogelijk justitieel vervolgd wegens verkrachting en het seksueel misbruiken van een minderjarige.

Bijna 30 mannen beschuldigen Martijn N. van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De geboren Papendrechter, die ooit de rookworsttrui voor de HEMA bedacht, werkte met een groep jonge mode-ontwerpers en leek op handen te worden gedragen.

Martijn is vooral overtuigd van zijn eigen gelijk merkten veel bedrijven, die hem steunden. Bekende ondernemingen als Rabo Bank, KLM en Philips zagen wel wat in hem en zijn initiatief. N. vond zichzelf ook tamelijk geniaal, alhoewel hij na de plaatsing op de Forbes-lijst nog een zekere bescheidenheid aan de dag legde.

De bom rond Martijn N. is nu definitief gebarsten.

Er zijn maar liefst 11 aangiftes tegen Martijn N. gedaan, waarvan twee verkrachtingen. Inmiddels zit de 33-jarige N. vast. Advocaat mr. Gerard Spong staat Martijn N. terzijde.

De Amsterdamse modewereld is geschokt door deze heftige ontwikkelingen rond de oud-student van de Amsterdamse modeschool, het Amsterdam Fashion Institute.

Deze week blies de huidige MOAM-directeur Reynders al de aftocht. Hij achtte zich minder geschikt voor zijn taak. Er lag een forensisch rapport over de rol van Martijn N.

Inmiddels is ook MOAM ongeveer ontmanteld. Sponsors en opdrachtgevers hebben zich teruggetrokken.

Deze zomer trok het bestuur al de conclusie dat er voor de stichting geen toekomst meer is, en gisteren hebben ze die officieel naar buiten gebracht. Alle instellingen en sponsors met wie Moam afspraken had over tentoonstellingen en manifestaties, hadden zich na de berichten over N. teruggetrokken.

Tags

HEMAKLM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck