Beyoncé verwijdert Kelis-sample van nieuwe album

Door: DitjesDatjes
03-08-2022

Het lijkt erop dat Beyoncé nog een nummer van haar nieuwste album RENAISSANCE heeft aangepast na kritiek. Het liedje ENERGY bevat volgens het tijdschrift Rolling Stone niet langer een sample van Milkshake van zangeres Kelis.

Kelis haalde vorige week hard uit naar Beyoncé en noemde het “diefstal” toen bleek dat haar liedje ongevraagd was gebruikt. “Ik sta perplex over hoe respectloos en onkundig de betrokken partijen hebben gehandeld. Ik kwam hier op hetzelfde moment achter als iedereen. Niets is ooit wat het lijkt, sommige mensen in deze business hebben geen ziel en geen integriteit en houden iedereen voor de gek”, zo stelde ze.

Beyoncé heeft zich de kritiek aangetrokken en een nieuwe versie online gezet op de verschillende streamingplatformen. Volgens Rolling Stone staat op YouTube nog wel de oude versie.

Het is al het tweede nummer dat Beyoncé van RENAISSANCE aanpast. Eerder werd duidelijk dat ook van HEATED een nieuwe versie komt omdat ze daarin de term ‘spaz’ gebruikte, die volgens criticasters denigrerend is voor mensen met een beperking.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD