Bibian: ‘Uitspraak is verkeerd opgepakt’

Bibian Mentel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Voor Bibian Mentel was 2019 een zwaar jaar. Ze werd geopereerd aan een tumor in haar rug en als gevolg daarvan kan ze niet niet meer lopen. Dit jaar zet de snowboardster alles op alles om weer op haar benen te kunnen staan.

‘Letterlijk meer beweging’

Al elf keer is er kanker gevonden in het lichaam van Bibian Mentel. Verschrikkelijk voor de vrouw, die weigert op te geven. Ze blijft strijdbaar en probeert er altijd het beste van te maken. Ook nu ze in een rolstoel zit is ze vastberaden om te revalideren. ,,Ik hoop dat er nog wat uit te halen valt en er letterlijk weer beweging in komt”, zegt Bibian tegen weekblad Weekend. ,,Ik heb het gevoel dat met name mijn linkerbeen wat sterker is geworden.” 

De operatie om de tumor in haar ruggengraat te verwijderen was noodzakelijk, want anders waren de gevolgen niet te overzien. ,,Die operatie was nodig omdat de wervel op instorten stond. Zou dat gebeuren, dan zou ik een dwarslaesie krijgen en volledig verlamd raken vanaf mijn middel.”

Uitspraak verkeerd opgepakt?


Achttien jaar geleden werd er voor het eerst kanker bij Bibian gevonden. Na al die jaren lijkt Bibian in te zien dat het veel van haar lichaam heeft gevraagd. Onlangs zei ze zelfs dat ze niet weet of ze Kerstmis 2020 haalt. Die uitspraak wil ze nu nuanceren. ,,Misschien is het een beetje verkeerd opgepakt, in die zin dat ik gezegd heb dat dit misschien mijn laatste kerst zou zijn in goede gezondheid. Dat wil niet zeggen dat ik komende kerst al dood ben.”

Tags

2020BIBIAN MENTELKANKERROLSTOELTUMORZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck