Bij De Oranjezomer: ‘Louis van Gaal is een belastingvluchteling’

Louis van Gaal
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De heren aan de talkshow-tafel van De Oranjezomer, René van der Gijp, Valentijn Driessen en Johan Derksen, namen dinsdagavond geen blad voor hun mond. ,,Louis van Gaal is eigenlijk een belastingvluchteling”, werd ongegeneerd als waarheid geponeerd en zo ging het nog een tijdje door.

Volgens Derksen moet de toekomstige bondscoach zelfs een werkvergunning aanvragen als hij inderdaad de nieuwe trainer van Oranje wordt. Van Gaal, die in Portugal woont, zou volgens de informatie die Derksen had bereikt de duurste bondscoach ooit worden, zo werd geconcludeerd aan tafel bij gastheer Wilfred Genee.

Wensenlijstje

Deze dagen zouden worden gebruikt om alle plooien glad te strijken voor wat betreft het wensenlijstje van Louis van Gaal. De tafel van De Oranjezomer gaat ervan uit dat Danny Blind, momenteel nog commissaris bij Ajax, en keeperstrainer Frans Hoek de assistenten worden.

Inmiddels is duidelijk geworden dat ook Henk Fräser is gepolst, maar over zijn mogelijke kandidatuur lopen de meningen nog uiteen. Fräser zelf heeft het verzoek nog in beraad gehouden.

Te groot

Volgens Derksen is Fräser eigenlijk te groot als derde assistent van Van Gaal. Wel begrijpt hij dat Van Gaal geporteerd is van de Sparta-trainer, die het assistentschap bij Oranje naast zijn werkzaamheden bij Sparta er parttime bij zou kunnen doen.

René van der Gijp zou Henk Fräser echter adviseren om het niet te doen. ,,Als hij blank was geweest hadden ze hem niet genomen”, aldus Van der Gijp nogal direct.

De verwachting is dat de KNVB één dezer dagen Van Gaal presenteert als de nieuwe coach van Oranje. De gesprekken zijn in een afrondende fase, sijpelde dinsdagavond door uit de Zeister bossen.

Tags

BONDSCOACHDANNY BLINDHENK FRÄSERJOHAN DERKSENKNVBLOUIS VAN GAALRENE VAN DER GIJPVALENTIJN DRIESSENWILFRED GENEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck