Bij Dirk het goedkoopst op de koffie

Koffie goedkoop
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Uit onderzoek van de Consumentenbond kun je het best op de koffie gaan bij de supermarkten van Dirk van den Broek. Daar is de koffie het goedkoopst in vergelijking met de onderzochte andere supermarkten.

Dat blijkt uit een onafhankelijke prijspeiling van de Consumentenbond. De prijzen van maar liefst tachtig koffieproducten werden vergeleken bij twaalf supermarkten en één webshop van koffie.

Supermarkten

Joyce Donat, woordvoerder bij de Consumentenbond, vat haar conclusie samen in het AD: ,,Supermarkten mogen deels hun eigen prijzen bepalen. Daardoor zijn er prijsverschillen tussen de supermarkten. Dat laat zich nu ook zien in de koffieprijzen. Waar ze bij het ene product het goedkoopst zijn, zijn ze bij het andere product duurder. We zien wel dat Dirk er vaak uitkomt als een van de goedkoopste supermarkten.”

Ook Douwe Egberts, Lavazza en Senseo kun je het beste kopen bij Dirk, meldt de krant. De merken zijn maar liefst 6% goedkoper bij Dirk van den Broek.

Inkoop

Volgens merkdeskundige Paul Moers, die commentaar geeft aan het AD, ligt het vooral aan de inkoop van supermarkten. De prijzen voor koffie zijn wereldwijd gestegen met alle gevolgen van dien voor de prijzen. ,,Supermarkten die slim zijn geweest en tijdig hebben ingekocht zijn nog in staat om een lagere prijs aan te bieden, anderen moeten zich aan de marktprijzen houden”, aldus Moers in het AD.

Kijk HIER naar de resultaten van het onderzoek van de Consumentenbond.

Tags

ADCONSUMENTENBONDDIRK VAN DEN BROEKKOFFIE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck