Bijzonder! Moeder vergeeft moordenaar kind

Door: Tanja Brouwer
03-08-2020

Een Britse moeder blijkt een heel groot hart te hebben. Negen jaar geleden verloor Joan Scourfield haar 28-jarige zoon nadat hij op zijn hoofd was geslagen door een 19-jarige man. De dader kwam na 13 maanden uit de gevangenis, en sindsdien is Joan vrienden geworden met hem. Ze is zelfs trots op wat de moordenaar van haar zoon heeft bereikt in zijn leven. 

Zwak voor moordenaar

James ging in 2011 samen met zijn vader naar een wedstrijd cricket. Na afloop passeerden ze een groep jongens en er ontstond een confrontatie waarbij er werd gevochten. Een 19-jarige jongen sloeg James op zijn hoofd, en negen dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan hersenletsel. Een jaar na het incident kwam de dader, Jacob, weer vrij. In eerste instantie was Joan daar boos en verdrietig over, maar al snel kreeg ze een zwak voor Jacob. 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Opluchting


,,De eerste keer dat ik Jacob in een politiefoto zag, zag hij eruit als een crimineel”, zegt de vrouw tegen The Sun. ,,Maar toen ik hem weer zag, 2.5 jaar later, leek hij een hele kwetsbare jongeman die mijn steun nodig had.” Joan probeerde Jacob weg te houden bij zijn oude leven en vrienden en hem te motiveren iets goeds te doen. ,,Voor een tijdje had ik het gevoel dat ik mijn zoon verraadde als ik Jacob hielp, maar nu weet ik dat dat niet zo is. Ik hou nog steeds van James, maar ik kon de wrok niet langer met me meedragen. Toen ik Jacob zijn daad vergaf, voelde ik een opluchting.”

Jacob is nu mentor van jongeren die misdaden hebben begaan en praat met mensen over het gevaar van gangs en geweld.

Meer DenD