Bijzonder verhaal over Máxima duikt op: ‘Kok kreeg een uitbrander’

Geen empanada voor Maxima, kok kreeg een uitbrander
Door: Charlotte Wijnen
12-01-2023

Er is een bijzonder verhaal over koningin Máxima opgedoken. Jaren geleden, toen ze met haar gezin op vakantie was in haar geboorteland Argentinië, ging ze in het plaatsje Villa La Angostura op zoek naar empanadas. De kok, die niet wist wie ze was, stelde haar teleur met de mededeling dat hij geen empanadas had. Achteraf kreeg de kok een flinke uitbrander…

Argentijnse media hebben een verhaal over Máxima opnieuw opgerakeld. Het was 2012, de dag voor kerstavond, en Máxima was samen met koning Willem-Alexander en hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane op vakantie in Villa La Angostura.

Fotosessie

Het was het derde jaar dat ze de vakantie daar doorbrachten, omdat Martín Zorreguieta, de broer van Máxima, in het bergdorp woont. Er vond een fotosessie plaats in de woning waar het koninklijk gezin verbleef. ,,We komen om te genieten van de natuur. Deze plek is zelfs met regen prachtig”, zei Máxima die middag tegen de pers.

Na de fotosessie verliet de pers de woning en zoals gebruikelijk in La Angostura maakten de journalisten en fotografen een tussenstop bij een cafetaria aan de Avenida Arrayanes. Slechts een paar minuten later liep Máxima, met één van haar dochters aan de hand, door dézelfde deur om empanadas op te halen.

Máxima niet herkend

Máxima liep als een gewone klant naar binnen en vroeg of ze empanadas met ham en kaas kon krijgen. Maar de man aan wie ze de vraag stelde, wist niet wie Máxima was en overlegde met een schreeuw naar de keuken. De kok moest Máxima teleurstellen: ze hadden op die dag helaas geen empanadas beschikbaar. Toen Máxima de deur weer uitliep werd ze al snel gezien door de pers. Ze vroeg hen geen foto’s te maken; ze was alleen met haar dochter en het regende buiten. De pers respecteerde dat en lieten haar gaan zonder een foto te maken.

Uitbrander

De man die met Máxima in de cafetaria had gesproken zag vervolgens dat de pers een foto van haar wilde maken. ,,Wie is die blonde vrouw?”, vroeg hij aan een fotograaf. De man kreeg een verbaasde blik terug en toen hij te horen kreeg dat het om koningin Máxima ging, rende hij boos de keuken in om de kok een uitbrander te geven…

Meer DenD